Proiect de modificare a Legii RCA

Un Proiect de lege ​privind modificarea Legii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto - RCA (Legea 132/2017) a fost elaborat și publicat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), după ce Comisia Europeană a avertizat România privind posibile încălcări ale unor directive europene. Printre modificările propuse se numără schimbarea modului de funcționare a "asiguratului cu risc ridicat", eliminarea obligației ASF de a reglementa modul de calcul al tarifelor de prima, dar și abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile.

Citeste mai mult

Polita RCA ar putea fi platita lunar catre asigurat, potrivit unui proiect de lege aflat in Parlamen

Sunt anuntate schimbari majore in sistemul de asigurari RCA, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a realizat un amplu proiect de lege in acest sens. Astfel, soferul ar putea fi nevoit sa plateasca o fransiza pentru asigurarea RCA, să-si primeasca banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care a încheiat poliţa, dar şi să plăteasca valoarea primei în rate lunare.

Introducerea obligatorie a sistemului de decontare directa reprezinta una dintre cele mai importante noutati ale acestui proiect legislativ. Astfel, soferul care a suferit dauna va fi despăgubit de compania la care a încheiat asigurarea, regula aplicandu-se doar pentru daunele materiale, fiind excluse daunele morale ori pentru vatamarile corporale. Insa, pe de alta parte, se vorbeste si despre introducerea unei fransize prin care şoferul să-şi asume o parte din daună, scopul declarat fiind acela ca asiguratorii să micşoreze preţul poliţelor.

Citeste mai mult

Asiguratii romani, atenti la pret, insa ar trebui sa primeze serviciile in caz de dauna, declara dir

Director General ASITO KAPITAL, Marcel Pirciog, a declarat in cadrul emisiunii “Ora de risc”, difuzata de RFI, ca asiguratii romani incep sa inteleaga ca nu pretul este cel mai important, cu toate ca inca sunt orientati catre acest aspect atunci cand vorbim despre un produs de asigurare. Cu timpul, pretul nu va mai fi pus pe primul loc, este de parere Pirciog, asta daca asiguratul va vedea ca isi va primi despagubirea in termenul cel mai scurt, iar serviciile sunt pe masura.
Citeste mai mult

Peste 21.000 de cereri de plata, pana la finalul lunii februarie! Fondul de Garantare a Asiguratilor

 
Pana la 1 martie 2016, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat in Comisia Speciala un numar de 2.031 de dosare cu o valoare totala la plata de 8,2 milioane de lei. De asemenea, alte 7.257 de dosare sunt in curs de aprobare.

FGA a anuntat ca, in perioada urmatoare, inca 2.500 de dosare vor intra in analiza Comisiei Speciale, care are ca principala atributie “aprobarea sau dupa caz respingerea acestora, conform art. 13 alin. (4) din Legea nr. 213/2015, pentru care s-au primit de la creditorii de asigurare documentele necesare completarii documentatiei”, precum si 350 de dosare care contin hotarari judecatoresti definitive.
Citeste mai mult

Anul trecut, circa 60% din piata de asigurari a fost generata de brokeri! Top 10 brokeri in 2015

Conform unei analize efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pe anul 2015, primele intermediate de brokerii de asigurare au fost de 5,2 miliarde de lei, in crestere cu 14,31% fata de anul precedent. Acestea reprezinta 59,48% din primele brute subscrise de asiguratori, fata de 56,31% cat au fost inregistrate in anul 2014.

603 brokeri de asigurare si/sau reasigurare detineau autorizatie de functionare la finalul anului 2015, dintre acestia un numar de 428 de brokeri au transmis raportari pana la data analizei efectuate de ASF.

Aflam ca primele intermediate pentru asigurarile generale au fost de 5,07 miliarde de lei, cu 14,32% mai mult decat in perioada anterioara. Gradul de intermediere a fost de 73,17%.

Citeste mai mult

Asigurarile de accidente persoane parte din programele de beneficii oferite de catre angajatori

Un studiu recent privind accidentele grave si mortale la locul de munca in Uniunea Europeana publicat de catre departamentul de Statistici Europene la Locul de Munca (ESAW), arata ca peste 2,7 milioane de accidente grave si aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc in timpul orelor de munca , in UE. Studiul plaseaza Romania pe locul doi in UE , cu 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajati.

Citeste mai mult

Un nou semnal de alarma pentru cei care nu si-au asigurat locuintele

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter produs sambata seara in zona Vrancea reprezinta dinnou un semnal de alarma pentru cei aproximativ  4 milioane detinatori de locuinte din Romania care nu sunt asigurati printr-o polita obligatorie sau facultativa.

Acesta a fost cel mai mare cutremur ca magnitudine produs in ultimii 19 ani in Romania. Numarul redus al politelor de asigurare arata o constientizare redusa a riscurilor si lipsa unei aplicari ferme a legii , tinand cont de faptul ca mai putin de 20% dintre locuinte sunt asigurate prin polite obligatorii.  Aspectul pozitiv il reprezinta numarul politelor obligatorii incheiate in acest an, de trei ori mai mare  decat anul trecut.

Citeste mai mult

Asigurarea afacerii firmelor mici si mijlocii

Fie ca te afli la inceput de drum sau ai deja experienta in administrarea afacerilor, acest lucru inseamna deopotriva posibilitati, optimism , curaj, dar si faptul ca principala provocare a managementului este riscul.

Protectia bunurilor societatii si a angajatilor se alatura unei strategii bune si gandirii vizionare a managementului in vederea conducerii afacererii catre succesul dorit.

Citeste mai mult

Planurile Autoritatii de Supraveghere Financiara nu sunt pe placul brokerilor de asigurari

Asociatiile brokerilor de Asigurari se plang ca prin noile norme pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) doreste sa le introduca, zeci de mii de agenti, angajati sau colaboratori ai brokerilor isi vor pierde locurile de munca.

Citeste mai mult

Mai multa siguranta financiara pentru clientii Asiguratorilor

Datorita ultimelor reglementari ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), diferentele de prêt de pe piata asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) s-au mai diminuat.  Spre exemplu din datele culese de pe site-urile comparative de specialitate pentru un autoturism Seat Cordoba , condus de un sofer in varsta de 35 de ani din Bucuresti, cu permis auto din 2004, pretul  in primavara era mai mult decat dublu  pentru mai scumpa polita fata de cea mai ieftina , iar acum decalajul este de aproximativ 70%.

Citeste mai mult

12345>>>

Nu ai timp să completezi?
Lasă-ne telefonul sau email-ul și te contactăm noi *
Îți expiră RCA-ul?
Spune când și te anunțăm noi care este cel mai bun preț RCA.