Un Proiect de lege privind modificarea Legii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto - RCA (Legea 132/2017) a fost elaborat și publicat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), după ce Comisia Europeană a avertizat România privind posibile încălcări ale unor directive europene. Printre modificările propuse se numără schimbarea modului de funcționare a "asiguratului cu risc ridicat", eliminarea obligației ASF de a reglementa modul de calcul al tarifelor de prima, dar și abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile.
Citeste mai multProiect de modificare a Legii RCA
21-01-2020
Polita RCA ar putea fi platita lunar catre asigurat, potrivit unui proiect de lege aflat in Parlamen
05-04-2016
Sunt anuntate schimbari majore in sistemul de asigurari RCA, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a realizat un amplu proiect de lege in acest sens. Astfel, soferul ar putea fi nevoit sa plateasca o fransiza pentru asigurarea RCA, să-si primeasca banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care a încheiat poliţa, dar şi să plăteasca valoarea primei în rate lunare.
Introducerea obligatorie a sistemului de decontare directa reprezinta una dintre cele mai importante noutati ale acestui proiect legislativ. Astfel, soferul care a suferit dauna va fi despăgubit de compania la care a încheiat asigurarea, regula aplicandu-se doar pentru daunele materiale, fiind excluse daunele morale ori pentru vatamarile corporale. Insa, pe de alta parte, se vorbeste si despre introducerea unei fransize prin care şoferul să-şi asume o parte din daună, scopul declarat fiind acela ca asiguratorii să micşoreze preţul poliţelor.
Citeste mai multAsiguratii romani, atenti la pret, insa ar trebui sa primeze serviciile in caz de dauna, declara dir
31-03-2016
Peste 21.000 de cereri de plata, pana la finalul lunii februarie! Fondul de Garantare a Asiguratilor
28-03-2016
FGA a anuntat ca, in perioada urmatoare, inca 2.500 de dosare vor intra in analiza Comisiei Speciale, care are ca principala atributie “aprobarea sau dupa caz respingerea acestora, conform art. 13 alin. (4) din Legea nr. 213/2015, pentru care s-au primit de la creditorii de asigurare documentele necesare completarii documentatiei”, precum si 350 de dosare care contin hotarari judecatoresti definitive.
Anul trecut, circa 60% din piata de asigurari a fost generata de brokeri! Top 10 brokeri in 2015
25-03-2016
Conform unei analize efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pe anul 2015, primele intermediate de brokerii de asigurare au fost de 5,2 miliarde de lei, in crestere cu 14,31% fata de anul precedent. Acestea reprezinta 59,48% din primele brute subscrise de asiguratori, fata de 56,31% cat au fost inregistrate in anul 2014.
603 brokeri de asigurare si/sau reasigurare detineau autorizatie de functionare la finalul anului 2015, dintre acestia un numar de 428 de brokeri au transmis raportari pana la data analizei efectuate de ASF.
Aflam ca primele intermediate pentru asigurarile generale au fost de 5,07 miliarde de lei, cu 14,32% mai mult decat in perioada anterioara. Gradul de intermediere a fost de 73,17%.
Asigurarile de accidente persoane parte din programele de beneficii oferite de catre angajatori
29-11-2014
Un studiu recent privind accidentele grave si mortale la locul de munca in Uniunea Europeana publicat de catre departamentul de Statistici Europene la Locul de Munca (ESAW), arata ca peste 2,7 milioane de accidente grave si aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc in timpul orelor de munca , in UE. Studiul plaseaza Romania pe locul doi in UE , cu 3,8 accidente mortale la 100.000 de angajati.
Citeste mai multCutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter produs sambata seara in zona Vrancea reprezinta dinnou un semnal de alarma pentru cei aproximativ 4 milioane detinatori de locuinte din Romania care nu sunt asigurati printr-o polita obligatorie sau facultativa.
Acesta a fost cel mai mare cutremur ca magnitudine produs in ultimii 19 ani in Romania. Numarul redus al politelor de asigurare arata o constientizare redusa a riscurilor si lipsa unei aplicari ferme a legii , tinand cont de faptul ca mai putin de 20% dintre locuinte sunt asigurate prin polite obligatorii. Aspectul pozitiv il reprezinta numarul politelor obligatorii incheiate in acest an, de trei ori mai mare decat anul trecut.
Citeste mai multFie ca te afli la inceput de drum sau ai deja experienta in administrarea afacerilor, acest lucru inseamna deopotriva posibilitati, optimism , curaj, dar si faptul ca principala provocare a managementului este riscul.
Protectia bunurilor societatii si a angajatilor se alatura unei strategii bune si gandirii vizionare a managementului in vederea conducerii afacererii catre succesul dorit.
Citeste mai multPlanurile Autoritatii de Supraveghere Financiara nu sunt pe placul brokerilor de asigurari
26-11-2014
Asociatiile brokerilor de Asigurari se plang ca prin noile norme pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) doreste sa le introduca, zeci de mii de agenti, angajati sau colaboratori ai brokerilor isi vor pierde locurile de munca.
Citeste mai multDatorita ultimelor reglementari ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), diferentele de prêt de pe piata asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) s-au mai diminuat. Spre exemplu din datele culese de pe site-urile comparative de specialitate pentru un autoturism Seat Cordoba , condus de un sofer in varsta de 35 de ani din Bucuresti, cu permis auto din 2004, pretul in primavara era mai mult decat dublu pentru mai scumpa polita fata de cea mai ieftina , iar acum decalajul este de aproximativ 70%.
Citeste mai mult