EUROINS este o companie de asigurari ce a fost infiintata in anul 1994, care pana in anul preluari ei de catre Grupul EUROHOLD, in 2007, a functionat sub denumirea de ASITRANS. Aceasta preluare a conferit societatii stabilitatea financiara ce a condus la dezvoltarea si comercializarea unor produse de asigurari extrem de competitive la nivel national.  In cei peste 15 ani de la infiintarea companiei, EUROINS a asigurat peste  5 milioane de clienti in Romania. In scopul asigurarii unei protectii maxime EUROINS a incheiat programe de reasigurare cu importante companii de profil la nivel mondial.

 

ASIGURAREA RCA EUROINS

 

Cu ajutorul politei RCA de la Euroins este acoperita raspunderea civila delictuala a proprietarului sau a celul care utilizeaza autoturismul in eventualitatea prejudiciilor produse unei terte parti, prin intermediul vehiculului inmatriculat sau inregistrat in Romania.  In categoria riscurilor acoperite se includ pagubele materiale directe si indirecte, cum ar fi vatamarile corporale sau decesele si inclusiv prejudiciile fara caracter patrimonial. Asigurarea este valabila pe teritoriul Uniunii Europene plus Elvetia, Islanda, Norvegia, Andorra, Croatia si Liechtenstain. Polita RCA de la EUROINS se incheie pe o perioda de 6 sau 12 luni.

 

Calculeaza RCA

 

ASIGURAREA CASCO EUROINS

 

EUROINS ofera clientilor sai un produs numit CASCO BASIC, special pentru cei ce isi doresc o asigurare CASCO, dar nu vor sa plateasca un pret mare pentru aceasta, insa in acelasi timp isi doresc sa fie asigurati in cazul avariilor din trafic.

 

CASCO BASIC de la EUROINS  se adreseaza proprietarilor de autoturisme persoane fizice ce au o vechime de maximum 8 ani ce sunt inmatriculate in Romania si au ca scop uzul personal. Acest produs de asigurare are un set de avataje cum ar fi cei 2% prima pentru vehiculele de pana la 5 ani vechime si de 2,3% pentru vehiculele cu o vechime cuprinsa intre 5 si 8 ani.

 

Asigurarea CASCO BASIC de la EUROINS se poate incheia cu fransiza standard de 0,5% din suma asigurata, minim 100 Euro sau fara fransiza.  Acest tip de asigurare acopera urmatoarele tipuri de riscuri:

 

 • Avarii: ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau diferite corpuri aflate in afara autoturismului asigurat, caderi ale autoturismelor in prapastie, in apa, cu prilejul transbordarii, sau caderii din cauza ruperii podului, deraparii, cat si rasturnarii ce au loc din cauza conditiile meteo etc.

 

 • Zgarierea autoturismului este de asemenea acoperita DOAR daca acesta prezinta si alte avarii directe ce se datoreaza unui risc asigurat.

 

 • In cazul asigurarii CASCO BASIC de la EUROINS nu se acorda despagubiri in caz de traznet, explozie, caderea aparatelor de zob, incendiu, cutremur de pamant, furtuna si inundatie din cauze naturale, grindina, alunecari de teren, greutatea stratului de zapada, gheata, furt si vandalism.  Deasemenea nu se acorda despagubiri pentru daune cu autori necunoscuti.

 

Fransiza nu se va retine in cazul daunelor produse din culpa exclusiva a unei terte persoane pentru care Asiguratul are dreptul la primirea unei indemnizatii in baza asigurarii RCA.

 

Cere oferta asigurare CASCO

 

ASIGURARI PENTRU LOCUINTA EUROINS

 

Cu polita PAD simplu de la EUROINS se pot asigura locuinte de tipul apartamentelor individuale aflate in cladiri sau blocuri, case sau vile unifamiliale, cabane si case de odihna aflate in intravilan si blocuri sau cladiri ce pot cuprinde mai multe apartamente individuale.  Pe langa acestea sunt incluse instalatiile si echipamentele electrice, hidraulice, termice, sanitare ce echipeaza cladirile asigurate si care se afla in interiorul acestora si, nu in ultimul caz, spatiile imobilelor utilizate in comun cum sunt spalatoriile, uscatoriile, casa scarilor, acoperisurile si/sau alte spatii comune.

 

RISCURILE ASIGURATE:

 • Inundatii sau daune cauzate de: revarsarea apelor de suprafata, torentelor, puhoaielor, suvoaielor, inclusiv din ruperea digurilor sau barajelor. Acumularea apelor provenite din precipitatii atmosferice abundente sau din topirea zapezii sau a ghetii.
 • Cutremurul, daunele directe cauzate de cutremurul de pamant, inclusiv pagubele produse de un incendiu sau explozie provocate ca urmare a unui cutremur.
 • Daunele provocate de deplasarea unor mase de pamant sau de roca din cauze naturale, daune ce sunt incluse in categoria alunecarilor sau prabusirilor de teren.

 

Ca observatie, se va retine faptul ca dezastrele naturale trebuiesc atestate de catre institutii de specialitate abilitate sa constate producerea acestora cum ar fi INS-ul, statii de meteorologie sau comunicate guvernamentale.  Perioada maxima de asigurare este de 12 luni, suma asigurata stabilita de Euroins este de 10.000 – 20.000 Euro, iar prima de asigurare anuala este de 10 – 20 de euro si se plateste integral la incheierea asigurarii.

 

POLITA PAD PLUS

 

EUROINS acorda despagubiri in caz de pagube produse locuintei sau bunurilor asigurate in baza prezentelor conditii de asigurare fata de urmatorele riscuri grupate astfel in:

Riscuri de Baza:

 • In cazul seismelor, inclusiv efectelor indirecte provocate de acestea.
 • Inundatiile provocate de cauze naturale si astfel acoperirea locatiei unde se afla locuinta sau bunurile asigurate cu un strat de apa provenit din revarsarea unui curs de apa sau revarsarea de torente, suvoaie, puhoaie din orice cauza inlcusiv inundatiile provocate de ruperea de barajelor sau digurilor.
 • Alunecarile de teren provenite din diverse cauze cum ar fi deplasarea terenurilor ca urmare a miscarilor tectonice, eroziunii naturale sau a ploilor abundente.
 • Furtuna sau vant puternic insotit de alte fenomene atmosferice.
 • In cazul catastrofelor si a dezastrelor naturale acestea trebuiesc atestate de catre institutii specializate cum ar fi INS, statii meteorologice si alte institutii autorizate ale statului.

 

Compania de asigurari EUROINS va acorda despagibiri pentru pagubele materiale cauzate de urmatoarele riscuri:

 • Incendiu, care implica carbonizarea totala sau partiala a locuintei si bunurilor asigurate, pagube produse de incendiul instalatiilor electrice, instalatiilor de gaze, apa, canal sau incalzirea centrala afate in cladirea asigurata etc.
 • In cazul avariilor produse de trasnet, chiar daca acesta nu este urmat de incendiu, explozie si chiar daca a avut loc in afara locuintei asigurate fara a fi insa cauzate de dispozitive exlozive.
 • Prabusirea unor aparate de zbor pe locuinta, a unor parti din acestea sau a obiectelor transportate. A oricaror feluri de pagube cu exceptia dispozitivelor explozive, caderea accidentala a unor copaci, stanci, stalpi, sau orice obiecte asemanatoare care nu sunt parte a bunului asigurat si a caror deplasare sunt cauzate de gravitatiei.
 • Despaguburi pentru lovirea neintentionata si accidentala din exterior a locuintei asigurate si a gardului care o imprejmuieste de catre autovehicule rutiere, altele decat cele care apartin celui asigurat, membrilor familiei sau prepusilor acestuia.
 • Boomul soonic, actiunea directa a presiuni generate de spargerea zidului sonic de catre o aeronava.  In categoria riscurilor suplimentare se incadreaza fenomenele atomosferice ca si grindina, ploile torentiale, uraganele, vijelie, tornada etc.  Sunt despagubite inclusiv efectele indirecte cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, usilor sau ferestrelor etc.
 • Pagubele provocate de greutatea stratului de zapada, de avalansa sau de gheata, pagubele cauzate de scaparile accidentale de apa cauzate de avariile accidentale ale instalatiilor de apa. Aceste avarii sunt cauzate de spargerea accidentala a conducetelor, a rezervoarelor, deteriorarii robinetelor sau a altor accesorii ale instalatiilor de apa din locuinta asigurata.  Avariile provenite de la apartamentele situate la etajele superioare sau de pe acelasi etaj etc
 • Se acorda despagubiri pentru pagubele cauzate de furtul prin efractie al bunurilor asigurate, comis prin spargerea peretilor, acoperisului, tavanelor, usilor, ferestrelor, dusumelelor sau prin stricarea sau fortarea dispozitivelor de inchidere, cu conditia ca usile exterioare sau caile de acces in locuinta asigurata sa fie incuiate cu dispozitive de inchidere, iar incaperile situate la parterul cladirii sa aiba toate geamurile aparate cu sisteme de alarmare sau obloane de lemn ori bare de fier sau grilaje de fier incastrate sau incuiate cu dispozitive de inchidere.
 • Pagubele provocate de acte de talharie al bunurilor asigurate, furtul prin folosirea cheilor originale. De asemenea vandalismul este asigurat in cazul acestei polite.

 

Cere oferta asigurare locuinta

Nu ai timp să completezi?
Lasă-ne telefonul sau email-ul și te contactăm noi *
Noutăți
Îți expiră RCA-ul?
Spune când și te anunțăm noi care este cel mai bun preț RCA.