Peste 21.000 de cereri de plata, pana la finalul lunii februarie! Fondul de Garantare a Asiguratilor

Pana la 1 martie 2016, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat in Comisia Speciala un numar de 2.031 de dosare cu o valoare totala la plata de 8,2 milioane de lei. De asemenea, alte 7.257 de dosare sunt in curs de aprobare.

FGA a anuntat ca, in perioada urmatoare, inca 2.500 de dosare vor intra in analiza Comisiei Speciale, care are ca principala atributie “aprobarea sau dupa caz respingerea acestora, conform art. 13 alin. (4) din Legea nr. 213/2015, pentru care s-au primit de la creditorii de asigurare documentele necesare completarii documentatiei”, precum si 350 de dosare care contin hotarari judecatoresti definitive.

Comisia Speciala va analiza si cele 4.407 de dosare aferente cererilor de plata pentru restituirea cotei parte din primele de asigurare, urmare a cererilor de denuntare a contractelor de asigurare formulate de asiguratii ASTRA.

Pentru a beneficia de o plata cat mai rapida a despagubirilor, Fondul de Garantare a Asiguratilor recomanda intreprinderea din timp a demersurilor necesare tuturor creditorilor care au depus cereri de plata si care au primit adrese prin care se solicita completarea documentatiei. Pana la 29 februarie 2016, FGA a inregistrat in evidentele sale 21.371 cereri de plata.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA va efectua plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari ai companiei ASTRA Asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. De asemenea, FGA mai transmite potentialilor creditori de asigurari ai companiei ASTRA Asigurari ca plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+