Compara oferte

Alege cel mai ieftin RCA

Trimite comanda

 

Asigurarea auto CASCO

Ce este CASCO?

 

Polita auto CASCO protejeaza posesorii de autovehicule pentru consecintele financiare ce decurg in urma situatiilor specificate in polita de asigurare, de obicei datorita furtului sau avariilor accidentale, indiferent cine este responsabil de producerea acestora. De regula se asigura doar autoturismele inmatriculate legal in Romania. Polita este valabila numai pe perioada inmatricularii autoturismului in Romania, radierea sau expirarea inmatricularii duc automat la expirarea anticipata a asigurarii. Pot fi asigurare: autovehiculele, rulote, remorcile si semiremorcile care au inspectia tehnica valabila.

Asigurararea CASCO nu este obligatorie si nu tine locul asigurarii auto obligatorii RCA. Masina se asigura la o valoare stabilita de asigurator, cat mai apropiata de valoarea reala a masinii, luand in considerare valoarea acesteia la km 0 si gradul ei de uzura. Asiguratorul isi asuma obligatia ca in cazul producerii de daune sa aduca autoturismul in starea de dinaintea evenimentului, fie ca este necesara repararea sau inlocuirea unor piese. Din aceasta cauza,  majoritatea aasiguratorilor ofera aceasta asigurare doar masinilor cu varste intre 0-8 ani. Anumiti asiguratori ofera polite CASCO si pentru masini cu varsta pana la 12 ani sau masinilor de colectie.

 

Tipurile de asigurari CASCO

Politele difera in functie de riscurile acoperite si de asiguratori. Unii asiguratori ofera asigurare pentru avarie partiala, avarie totala, furtul partial sau furtul total.

Contractul la baza asigurarii se incheie intre asigurator si asigurat. Autovehiculul se asigura la valoarea reala din ziua semnarii contractului, iar asiguratul va plati o suma de bani. Polita va include raportul de inspectie al autovehicului facut de un reprezentant al asiguratorului, o anexa si o declaratie in scris a asiguratului. In raportul de inspectie se noteaza eventualele imbunatatiri ale autovehicului si modificarile lui (daca exista), daunele existente pentru a nu fi despagubite la un eventual accident, fotografii ale masinii la momentul incheierii politei. La incheierea politei, majoritatea asiguratorilor discuta si fransiza, care este partea din despagubire care va fi suportata de catre asigurat! Aceasta poate sa fie suma fixa sau procent din despagubire in functie de tipul riscului: avarie partiala, totala, furt partial sau total.

 

Riscurile asigurate cu polita CASCO sunt de doua tipuri: avarii sau furt

1.     In cazul avariilor autovehicului poate sa fie asigurat pentru avarie partiala sau totala:

  • actiuni rauvaitoare ale partilor: vandalism
  • incidente naturale: incendiu, trasnet, grindina, cutremure, avalanse de zapada, alunecari de teren
  • incidente cauzate intamplator: caderea unor corpuri pe masina, explozii
  • accidente: ciocnici, rasturnari, derapari, zgarieri, caderi in apa, caderi in prapastie

2.     In cazul furtului, autovehiculul poate sa fie asigurat pentru furt partial sau total:

  • furtul autovehiculului
  • furtul unor parti componente ale acestuia si a pagubelor produse autovehicului in timpul furtului acestuia sau a tentativei de furt: incuietori stricate, zgarieturi,  inclocuirea cheilor, geamuri sparte

 

Cum beneficiati de CASCO

Orice incident sau accident in care este implicat autoturismul trebuie declarat la politie. Se recomanda sa sunati imediat si asiguratorul pentru a lua la cunostiinta si pentru a afla urmatorii pasi. In cazul in care accidentul are autor necunoscut va fi nevoie de autorizatia de reparatie emisa de politie. Daca accidentul are autor cunoscut, se va folosi procesul verbal unde apare persoana vinovata. Pe urma, urmeaza sa va deplasati la sediul asiguratorului pentru a se constata pagubele si la service pentru a repara masina. Anumite service-uri nu accepta toate firmele de asigurari la plata, deci e bine sa intrebati inainte.

 

Pretul asigurarii CASCO depinde de situatia in care se gaseste autoturismul. Pretul este mai mic, daca:

  • nu ati fost implicat in accidente in anul precedent achizitionarii politei
  • autoturismul este nou si dotat cu sisteme de securitate (ex: alarma anti-furt, senzori de parcare, senzori de securitate pentru soc/vibratii, inchideri centralizate etc)
  • sunteti persoana fizica
  • nu aveti un automobil de lux, care are un grad mai ridicat de risc pentru asigurator

 

Insa, cele mai avantajoase preturi le puteti obtine pentru pachetele CASCO - RCA.

 

Contacteaza-ne

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+