Asigurările pentru locuințe atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice au ca scop protejarea imobilelor în caz de catastrofe naturale și accidente. Asigurările pentru locuințe au devenit obligatorii din 2010 din cauza inundațiilor. Dat fiind faptul că la câțiva ani în România au loc catastrofe naturale, iar statul nu are puterea financiară de a ajuta pe toată lumea, asigurările obligatorii pentru locuințe devin mijlocul prin care cetățenii sunt despăgubiți în caz de cataclism. 

Asigurările pentru locuințe sunt de două feluri: obligatorii și facultative.

Asigurarea obligatorie pentru locuințădenumită și polița PAD, este cea mai ieftină metodă de protecție a imobilului. Oferă o protecție minimă, acoperind numai o parte din riscurile datorate dezastrelor naturale și anume:

  • inundațiile
  • cutremurele
  • alunecările de teren

Potrivit legii, cei care nu încheie acest tip de asigurare nu pot beneficia de ajutor și despăgubiri de la stat în cazul dezastrelor naturale. 

Prețul și suma asigurată prin aceste polițe depinde de tipul locuinței. Suma asigurată poate fi folosită pentru a repara măcar o parte din prejudiciul suferit.

Pentru locuințele de tip A (a căror construcție are structura de rezistență din beton armat, metal, lemn sau pereți exteriori de piatră, cărămidă arsă sau alte material rezultate în urmă unui proces termic și/sau chimic) costul poliței de asigurare este de 20EUR/an. Suma maximă asigurată în acest caz este de 20000EUR.

Pentru locuințele de tip B (a căror construcție presupune pereți exterior din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui process termic și/sau chimic) costul poliței de asigurare este de 10EUR/an.  Suma maximă asigurată în acest caz este de 10000EUR.

În România există 13 companii de asigurări care pot emite asigurări obligatorii de locuință: Astra Asigurări, ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica Asigurări, Certasig, City Insurance, Platinum Asigurări, Credit Europe Asigurări, Euroins, Generali Asigurări, Grawe Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurări, Uniqa.

Cere oferta asigurare locuinta

 

 

Asigurarea facultativă pentru locuință

În cazul în care are loc un incident și doriți să obțineți o sumă egală cu valoarea reală pe piață a imobilului, aveți posibilitatea să vă proteja împotriva incendiilor, cutremurelor, coliziunea unui vehicul, exploziilor, avalanșă, furt de bunuri, apă de la conducte, avarii produse de la instalațiile de gaze, etc cu ajutorul asigurării facultative pentru locuință.

Mai multe informații despre asigurările complete pentru locuință puteți vedea pe paginile asiguratorilor:

 

 

Cere oferta asigurare locuinta

Nu ai timp să completezi?
Lasă-ne telefonul sau email-ul și te contactăm noi *
Noutăți
Îți expiră RCA-ul?
Spune când și te anunțăm noi care este cel mai bun preț RCA.