Compara oferte

Alege cel mai ieftin RCA

Trimite comanda

 

Asigurari pentru locuinta

Asigurarile pentru locuinte atat pentru persoane fizice si juridice au ca scop protejarea imobilelor in caz de catastrofe naturale si accidente. Asigurarile pentru locuinte au devenit obligatorii din 2010 datorita inundatiilor. Dat fiind faptul ca la cativa ani in Romania au loc catastrofe naturale iar statul nu are puterea financiara de a ajuta pe toata lumea, asigurarile obligatorii pentru locuinte devin mijlocul prin care cetatenii sunt desbagubiti in caz de cataclism.  

Asigurarile pentru locuinte sunt de doua feluri: obligatorii si facultative.

Asigurarea obligatorie pentru locuinta, denumita si polita PAD, este cea mai ieftina metoda de protectie a imobilului. Ofera o protectie minima, acoperand numai o parte din riscurile datorate dezastrelor naturale si anume:

  • inundatiile
  • cutremurele
  • alunecarile de teren

Potrivit legii cei care nu incheie acest tip de asigurare nu pot beneficia de ajutor si despagubiri de la stat in cazul dezastrelor naturale. 

Pretul si suma asigurata prin aceste polite depinde de tipul locuintei.Suma asigurata poate fi folosita pentru a repara macar o parte din prejudiciul suferit.

Pentru locuintele de tip A(a caror constructie are structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau pereti exteriori de piatra, caramida arsa sau alte material rezultate in urma unui proces termic si/sau chimic) costul politei de asigurare este de 20EUR/an. Suma maxima asigurata in acest caz este de 20000EUR.

Pentru locuintele de tip B(a caror constructive presupune pereti exterior din caramida nearsa sau orice alte materiale nesupuse unui process termic si/sau chimic) costul politei de asigurare este de 10EUR/an.  Suma maxima asigurata in acest caz este de 10000EUR.

In Romania exista 13 companii de asigurari care pot emite asigurari obligatorii de locuinta: Astra Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asigurari, Certasig, City Insurance, Platinum Asigurari, Credit Europe Asigurari, Euroins, Generali Asigurari, Grawe Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurari, Uniqa.

Cere oferta asigurare locuinta

 

Asigurarea facultativa pentru locuinta

In cazul in care caz de incident, doriti sa obtineti o suma egala cu valoarea reala pe piata a imobilului, aveti posibilitatea sa va protejati impotriva incendiilor, cutremurelor, coliziunea unui vehicul, exploziilor, avalansa, furt de bunuri, apa de la conducte, avarii produse de la instalatiile de gaze, etc cu ajutorul asigurarii facultative pentru locuinta.

Mai multe informatii despre asigurarile complete pentru locuinta puteti vedea pe paginile asiguratorilor:

 

 

Cere oferta asigurare locuinta

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+